Pieczenie gofrów w klasie 1b
Ciąg dalszy smacznych i zdrowych przekąsek…….
W piątek, 14 kwietnia zostały zorganizowane i przeprowadzone przez p. Monikę Jackowicz i p. Annę Fuks warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie klasy 1B piekli gofry z owocami i degustowali poncz zrobiony z pomarańczy. Na początek odbyła się krótka lekcja o zdrowym odżywianiu, były quizy i zagadki.
Wszyscy pamiętali o higienie miejsca pracy, ubrani w kuchenne fartuchy, najpierw starannie umyli ręce oraz wszystkie owoce, po czym przystąpili do dekorowania gofrów – musami, konfiturami, różnymi owocami, serkami i jogurtami.
Na koniec odbyła się wielka degustacja wykonanych smakołyków oraz wyciśniętych soków z pomarańczy.
Była to wspaniała zabawa połączona z nauką o zdrowym odżywianiu. Zdrowe może być też smaczne!
Ewa Rosińska