Pieczenie gofrów w klasie 1b

image_pdfimage_print

Ciąg dalszy smacznych i zdrowych przekąsek…….

W piątek, 14 kwietnia zostały zorganizowane i przeprowadzone  przez   p. Monikę Jackowicz i p. Annę Fuks warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie klasy 1B  piekli gofry z owocami i degustowali poncz zrobiony   z pomarańczy. Na początek odbyła się krótka lekcja o zdrowym odżywianiu, były quizy i zagadki.

Wszyscy pamiętali  o higienie miejsca pracy, ubrani   w kuchenne fartuchy,  najpierw starannie umyli ręce oraz wszystkie owoce, po czym przystąpili do dekorowania gofrów – musami, konfiturami, różnymi owocami, serkami    i jogurtami.                 

Na koniec odbyła się wielka degustacja wykonanych smakołyków oraz wyciśniętych soków z pomarańczy.

Była to wspaniała zabawa połączona  z nauką o zdrowym odżywianiu.  Zdrowe może być też smaczne!

                                                                                                   Ewa Rosińska

error: Treść jest chroniona !!